Trei slătineni au murit din cauza COVID. Doi dintre ei nu aveau boli asociate

0
834

DSP Olt a raportat noi deces din cauza COVID. Trei olteni, ce au fost confirmați cu virusul SARS-COV2, au murit săptămâna trecută, iar numărul deceselor a urcat la 124. Potrivit datelor transmise de către DSP Olt, toți trei erau din Slatina, iar doi dintre ei nu aveau boli asociate.

Primul deces este cel al unei femei, de 77 de ani, din Slatina. Slătineanca s-a prezentat pe 17 octombrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind apoi transferată la Spitalul Colentina din București. A murit pe 4 noiembrie, anterior fiind diagnosticată și cu tensiune arterial, grad II, fibrilație atrială paroxistică, diabet zaharat, tip II, boală cronică de rinichi.

Din păcate, tot astăzi a fost raportat și decesul unul slătinean, de 38 de ani. Este printre cei mai tineri olteni răpuși de virusul SARS-COV2. Acesta a ajuns pe 27 octombrie la Spitalul Slatina, iar pe 5 noiembrie a murit. DSP Olt a precizat că slătineanul, de 38 de ani, nu avea boli asociate, cauza decesului fiind insuficiența respiratorie acută, bronhopneumonia și infecția COVID-19.

Cel de al 124 lea deces raportat luni, 9 noiembrie, este cel al unui bărbat, de 53 de ani, tot din Slatina. Acesta s-a prezentat pe 4 noiembrie la Spitalul Slatina și a murit pe 6 noiembrie. DSP Olt nu a raportat boli asociate nici pentru acest bărbat.

Deși Grupul de Comunicare strategică a raportat luni, 9 noiembrie, 195 de cazuri noi pentru județul Olt, numărul infectărilor ajungând la 4.494, cei de la DSP Olt spun că doar 58 sunt înregistrate în ultimele 24 de ore, restul fiind teste pozitive din zilele trecute ce nu au fost corect raportate.

Astfel, cei de la DSP Olt au precizat că din cei 58 de olteni confirmați cu virusul SARS-COV2 în ultima zi șapte sunt salariați ai Spitalului Slatina, patru lucrează în unitățile de învățământ, iar câte un salariat este la Spitalul Orășenesc corabia, Spitalul Municipal Caracal, DGASPC Olt și IPJ Olt.

Situația epidemiologică:

-1.283 persoane vindecate și externate;

-171 olteni internați în unitățile medicale;

-24 pacienți sunt la ATI;

-pe 9 noiembrie au fost recoltate 142 de teste;

-124 decese.