Haos, în Piața Zahana. Piețarii, protest la Prefectura Olt

1
749

Problema piețelor din Slatina este departe de a fi rezolvată. Piețarii și fermierii sunt total nemulțumiți de măsurile ce au fost luate și au protestat, luni, 9 noiembrie, la Prefectura Olt, unde au avut o discuție cu prefectul de Olt, Florin Homorean. Administratorul piețelor încearcă să asigure cât de cât funcționalitatea, iar oamenii să-și poată vinde produsele.

Asistăm la un lucru incredibil. Modernizate cu greu, tocmai pentru atragerea fermierilor, bucăți din piețe sunt acum dezmembrate.

Mariana Vișan, șeful Serviciului „Prima Piață”, care administrează Piața Zahana, a precizat că această unitate este închisă, însă vânzarea produselor se face în parcarea din spate, unde au fost montate corturi.

„Pentru combarerea COVID încercăm să reorganizăm totul. În Piața Zahana am amenajat corturi, astăzi lucrăm puțin și la piață, dăm geamurile jos și facem tot ce trebuie, mai rărim puțin persoanele în interior. Unii vor merge în parcare și atunci rezolvăm situația cu Piața Zahana care este puțin mai aglomerată, să respectăm legea, oamenii să fie în siguranță, și cumpărătorul și comerciantul. Cei care au venit au unde să vândă, de mâine lucrăm și în interior și în exterior. Acum funcționăm doar în exterior, pentru că reorganizarea nu se face în câteva ore. Facem o igienizare totală, oamenii au unde să-și vândă marfa. Am discutat cu prefectul, cu primarul Emil Moț, am căzut de comun acord, pentru că trebuie să respectăm și distanțarea, dar oamenii au unde să vândă. În piața din Cartierul Steaua am desfăcut geamurile, pentru că sunt multe geamuri. Trebuie să ne conformăm. Am vrut să ni se spună clar cum să procedăm ca să nu ne trezim în câteva zile că scoatem geamurile și pereții și apoi să ni se spună că nu este bine”, a spus Mariana Vișan.

Președintele Tinerilor Fermieri Olt, Florin Ciobanu, a precizat că măsura dispusă de autorități este aberantă. Acesta nu înțelege care este diferența între o piață modernizată și un supermarket.

„Noi ne-am chinuit să aducem producătorii în piețe, iar în urma acelei ordonanțe este un haos total. Administrația piețelor nu mai înțelege nimic, primăria nu are cu ce să ajute producătorii. Era o variantă că producătorii să iasă afară, dar este foarte frig, este riscant pentru produse și pentru oameni, că vine iarna. Am fost și la primărie să găsim soluții. Încă sunt produse în solarii, mai ales cei care au încălzire. Prețurile sunt bune și acum era profitul lor pe final de an, pentru că acum au avut de achitat datoriile și ne am trezit cu aceste probleme. Eu unul nu văd care este diferența între o piață modernizată și un supermarket. Să punem o pancartă în piață, Supermarketul Zahana, să nu vină nimeni să ne mai dea afară. Eu nu vreau să cred că s-a urmărit distrugerea producătorilor autohtoni, ar fi absurd să aibă ca scop ascuns acest lucru. Dar toată lumea îmi spune că vor să distrugă producătorii români. Comercianții se alimentează de la producători. M-au sunat, sâmbătă și duminică, producători din bazinul Pleșoiu, Doba, Strejești și îmi spuneau ce fac cu marfa, toți partenerii lor de afaceri, comercianții care vând în Piața Zahana, i-au anunțat că nu mai pot cumpăra, că nu știu ce se întâmplă. Comerciantul nu pierde nimic, dar pierde tot producătorul pe acest lanț. Au credite că și-au dezvoltat fermele, acum ce fac? Ce se întâmplă cu ei?”, a spus Florin Ciobanu.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Uitati-va la nesimtita blonda din imagine, nici acum nu vrea sa poarte masca in mod corespunzator! Bai ghiolbanilor, vanzatori si cumparatori, voi sunteti singurii vinovati de situatie, prin mitocania de care ati dat dovada nerespectand legea. Inghetati, saraciti , crapati, dar macar sa terminati anul vii si de la anul sa va conformati legilor! Informatii suplimentare, la tractoristii din Visina si ciocanii din Caracal, dumnezeii la care va inchinati voi.Rasul lumii!

Comentariile sunt închise.