Angajații DGASPC Olt, fără salarii pe ultimele două luni

0
363

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat, vineri, că angajații DGASPC Olt nu au încasat salariile pe ultimele două luni, pentru că Executivul nu a alocat fondurile necesare pentru asistența social.

Astfel, CJ Olt a alocat DGASPC Olt peste 70 de milioane de lei, deși greul ar fi trebuit suportat de către Gurvern și nu de forul județean.

„DGASPC Olt are un deficit în ceea ce priveşte plata salariilor pe ultimele două luni. Există o lege care spune că Guvernul poate veni cu o contribuţie de până la 90 la sută, iar Consiliul Judeţean trebuie să pună cel puțin zece la sută. Numai că disproporţia este una gravă. În momentul de faţă, CJ a pus 70 de milioane de lei, iar Guvernul 27 de milioane de lei. Ne mai trebuie aproximativ 15 milioane de lei să putem închide situaţia de la DGASPC. Nu suntem singurul judeţ în această situație, în alte părţi spre deosebire de noi sunt cu câteva luni în urmă cu plata salariilor. La noi, până în momentul de faţă, au fost plătite salariile doar prin efortul Consiliului Judeţean”, a precizat Marius Oprescu.

Situația pare să nu se rezolve, pentru că Ministerul Muncii a anunţat că nu va aloca fonduri pentru asistenţa socială, nici în perioada următoare.

„Lucrurile nu sunt deloc în regulă. Probabil că nici în perioada următoare nu ne aşteptăm la nimic bun din partea Guvernului. Deja am primit o adresă de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale prin care ne cere să ne uităm bine prin excedentele bugetare şi să găsim noi soluţii să acoperim aceste găuri. Vreau să vă spun că CJ Olt nu mai are aceşti bani. Dacă Guvernul nu va da aceşti bani, Direcţiile din toată ţara vor rămâne, pe ultimele luni, fără salarizare”, a conchis Oprescu.