PERCHEZIȚII. Firma lui „Codiță” a încasat bani pentru servicii fictive. Complice, un funcționar

0
768

Polițiștii au efectuat joi, 29 octombrie, mai multe percheziții în Capitală, la sediul CFR Marfă, și la sediile mai multor persoane, printre care și la o firmă deținută de omul de afaceri Remus Rădoi, zis „Codiță”, într-un dosar de fraudă privind derularea unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor.

Firma lui „Codiță” ar fi solicitat sume mai mari pe care le justifica prin umflarea numărului de agenți ce păzeau obiectivul. Totul a fost pus la cale cu complicitatea unui funcționar.

„Din probatoriul administrat a rezultat că, în anul 2019, reprezentanții unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de pază, ar fi indus în eroare funcționarii unei instituții publice. Activitatea ilicită s-ar fi realizat cu ocazia derulării unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor ce aparțin instituției publice, prin atestarea executării serviciului de pază cu un număr de agenți de securitate/schimb mult mai mare decât în realitate, în scopul de a obține un folos patrimonial injust. De asemenea, din anchetă au rezultat indicii că, beneficiind de complicitatea unui funcționar din cadrul instituției publice, responsabil de verificarea executării contractului de pază, ar fi fost prezentate spre decontare facturi falsificate, prin contrafacerea scrierii, în cuprinsul acestora menționându-se un număr mai mare de ore prestate”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Autoritățile estimează că prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.640.000 de lei.