Cele patru containere au ajuns la spitalele din județ

2
393

Patru containere au ajuns, joi, 29 octombrie, la unitățile medicale din Olt, fiind repartizate câte unul pentru fiecare, adică Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina (spital COVID-19 faza a II-a), Spitalulul Municipal Caracal (spital suport COVID-19), Spitalul Balș și Spitalul Corabia.

Aceste construcții modulare, ce sunt scoase de la rezervele de stat, cu titlu gratuit, sunt echipate cu radiatoare, aici urmând să se facă triajul epidemiologic al pacienților care se prezintă la spital pentru îngrijiri medicale.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că își dorește ca să suplimenteze numărul acestor containere, mai ales că temperaturile vor scădea.

„Patru containere au ajuns la unitățile medicale din județ și vor fi folosite pentru triajul epidemiologic, pentru toți pacienții care vin la spital. Vrem să creăm condiții mai bune pentru pacienți, dar și pentru medici, pentru cadrele medicale, pentru că vine iarna. Aceasta a fost prima livrare, noi am solicitat șapte în total, și pentru ISU Olt. Cu sprijinul Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Olt din cadrul ANRSP, facem eforturi pentru suplimentarea numărului de containere. Sperăm să ne mai fie alocate încă trei-patru containere”, a spus prefectul de Olt, Florin Homorean.

Oltul a ajuns la 3.393 de cazuri COVID, însă incidența, în ultimele 14 zile, la nivelul județului, este de 0,87.

 

 

2 COMENTARII

  1. Numai dați banii pe prostii, medicamente și aparatura, dați salarii decente la medici și asistente ca nu este normal ca un medic sa ia de la stat doar 5000 de euro și o asistenta 2000, trebuie dublate salariile ca ii ajunge salariul minim pe economie de la privat care este de 1200 de lei

Comentariile sunt închise.