Oltul ajunge la o sută de cazuri COVID, pe zi. Patru noi decese, raportate

0
721

DSP Olt a raportat marți, 27 octombrie, patru noi decese, olteni din Balș, Giuvărăști, Rusănești și Slatina pierzând lupta în fața acestui virus.

Primul deces este cel al asistentei de la Spital Balș, de doar 47 de ani. Simptomele femeii au început pe 13 octombrie, iar pe 16 octombrie s-a internat la Spitalul Orășenesc Balș.  Din cauza stării grave, asistenta, care are o fată de 16 ani, a fost transferată pe 23 octombrie la Spitalul Caracal, aici urmând să facă un CT. Bălșeanca avea tensiune arterială, de grad II, și obezitate, grad II.

Un bărbat, de 54 de ani, din Giuvărăști, este cel de al 100 lea deces din județ raportat ca fiind din cauza COVID-19. Acesta a ajuns pe 20 octombrie la Spitalul Județean de Urgență Craiova, fiind confirmat o zi mai târziu cu virusul SARS-COV2. Bărbatul avea și ciroză hepatică decompensată, sindrom hepato-renal și encefalopatie hepatică.

Un alt deces ce a avut loc în ultimele zile este cel al unui bărbat, de 72 de ani, din Rusănești. Acesta luptă cu boala de aproape o lună, fiind internat la Spitalul Caracal din 30 septembrie. La cei 72 de ani ai săi avea doar hipertensiune arterială și a murit pe 26 octombrie.

Un alt bărbat, de 65 de ani, din Slatina a fost răpus de virusul chinezesc. Acesta avea și diabet de tip II și a murit pe 26 octombrie.

De la izbucnirea epidemie de coronavirus, la nivelul județului au fost raportate 102. Aici nu intră decesul asistentei de la Spitalul Slatina, de 48 de ani, acesta urmând a fi raportat miercuri, 28 octombrie.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat marți, 27 octombrie, o sută de cazuri COVID, înregistrate în ultimele 24 de ore. Este un record absolut, iar autoritățile se așteptau să nu ajungem la o asemenea cifră așa de repede.