TRAGEDIE. Asistenta de la Spitalul Balș, care a murit de COVID, a îngrijit bolnavi infectați

2
3480

Tragedie la Spitalul Balș, după ce o asistentă, de 47 de ani, a murit în această dimineață din cauza COVID-19. Femeia a fost confirmată cu virusul SARS-COV2 pe 16 octombrie, iar pe 18 octombrie s-a prezentat la internare. Starea asistentei s-a agravat, iar medicii Spitalului Balș au decis să o transfere, femeia având modificări pe radiografiile pulmonare. În cele din urmă, este primită la Spitalul Caracal, unde a murit, în această dimineață.

Managerul Spitalului Balș, medicul Carmen Grigoriu, a precizat că asistenta a îngrijit bolnavii infectați cu virusul SARS_COV2 și este posibil ca infectarea să se fi produs chiar pe secția în care lucra.

„Din păcate, este adevărat că asistenta de la noi a murit, avea 47 de ani. Mai avea hipertensiune și obezitate, lucra pe Secția de Boli Interne, unde s-a ocupat de pacienți COVID, bănuim că infectarea s-a făcut pe secție. De joi, a început să desatureze, iar vineri s-a făcut transferul la Caracal, în urma insistențelor pentru un Computer Tomograf, pentru că a evoluat imaginea radiologică. Noi nu avem CT, avem doar Radiologie, s-a observat o modificare, s-a insistat pentru CT la Caracal, a fost trimisă pentru CT și am reușit să obținem să și rămână acolo. Este cumplit…”, a spus managerul unității medicale din Balș.

Și familia femeii a fost confirmată pozitiv, însă evoluția este favorabilă, astăzi va fi externată, urmând să rămână în izolare, la domiciliu.

Într-o stare gravă este și o infirmieră de la Spitalul Balș, aceasta fiind internată pe Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Slatina.

„Mai avem o infirmieră în stare gravă, care a fost transferată la Slatina, de această data. Este pe Terapie Intensivă, la Slatina. Ea are puțin peste 50 de ani. În acest moment, încercăm să transferăm toți pacienții către alte spitale din județ, pentru a putea face dezinfecție complete pe Secția de Medicină Internă, nu îi mai ținem aici, asigurăm doar urgențele”, a adăugat managerul de la spitalul din Balș.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, luni, 26 octombrie, 38 de cazuri noi, înregistrate în Olt, în ultimele 24 de ore, numărul infectărilor ajungând la 3.145.
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către DSP Olt, este în județ de 0.93.

2 COMENTARII

  1. LACRIMI , MII DE LACRIMI SI FLORI PENTRU SUFLETUL EI BUN. A lucrat un timp cu mine ,avea o putere de munca extraordinara, bine pregatita profesional, devotata familiei si profesiei sale
    A plecat dintre noi mult prea devreme ,dar se pare ca asa a vrut Dumnezeu. Sincere condoleante familiei sale greu invercate acum! Dumnezeu s-o odihmeasca in pace!

  2. Dezinfectati spitalele, aerisiti spatiile inchise, spalmati cu hipoclorit clean tele de la usi si butoanele de lift, barely scarilor, mai oameni buni fiti attenti ce atingeti ca se IA prin attingere si respiro

Comentariile sunt închise.