Două noi decese, în Olt. Un bărbat, de doar 52 de ani, din Balș, răpus de COVID-19

0
717

DSP Olt a raportat două noi decese din cauza COVID-19. Din păcate, un alt oltean trecut de 50 de ani a murit, după ce a luat virusul SARS-COV2, acesta fiind tratat, inițial, la Spitalul Balș. Bărbatul, de 52 de ani, din Balș, a ajuns pe 10 octombrie la Spitalul Orășenesc Balș, pe 13 octombrie fiind confirmat cu virusul SARS-COV2. Pentru că Spitalul Balș nu are Terapie Intensivă pentru cazurile grave, bărbatul a fost transferat la Spitalul Caracal, unde pe 13 octombrie a și murit. Bălșeanul avea și diabet zaharat, tensiune arterială, insuficiență cardiacă congestivă, clasa a III-a, și obezitate morbidă.

La finalul săptămâni trecute, o femeie din Balș, de 55 ani, fără alte afecțiuni, a murit la Spitalul Colentina, după ce a fost tratată, inițial, la Spitalul Orășenesc Balș. Familia femeii ce a murit din cauza COVID-19 a făcut acuzații grave la adresa medicilor de la spitalul din orașul de pe Olteț, spunând că transferul pacientei a fost făcut târziu.

Celălalt deces înregistrat în ultimele 24 de ore este al unui bărbat de 77 de ani, din Rusănești. Potrivit datelor transmise de către DSP Olt, omul a început să manifeste simptome pe 13 septembrie, pe 25 septembrie ajungând la Spitalul Municipal Caracal, o zi mai târziu fiind confirmat cu virusul SARS-COV2. Avea și alte boli asociate, precum hipertensiune arteriala, sindrom depresiv și cardiopatie ischemică cronică.

A murit pe 13 octombrie, cauza decesului fiind stopul cardiorespirator, bronhopneumonia și infecție Covid-19.

De la izbucnirea epidemie de coronavirus, la nivelul județului au murit 86 de olteni.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri, 14 octombrie, 50 de cazuri COVID-19 pentru județul Olt, în ultimele 24 de ore.