Record de morți, în Olt. Șase olteni au murit din cauza COVID-19

0
1182

Record de morți, în Olt. DSP Olt a raportat șase decese joi, 8 octombrie, din cauza COVID-19. Astfel, un bărbat, de 70 de ani, din mediul rural, a fost internat pe 29 septembrie la Spitalul Slatina, pe 6 octombrie fiind confirmat cu virusul SARS-COV2.

Olteanul avea și alte boli asociate, precum: ciroză hepatica decompensată și tahicardie sinusală. A murit pe 6 octombrie, cauza decesului fiind stopul cardiorespirator, pneumonia virală și infecția COVID-19.

Cel de al 69 decese din județ este cel al unui bătrân, de 82 de ani, din mediul rural, care s-a internat pe 24 septembrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pe 24 septembrie fiind confirmat cu virusul SARS-COV2.

Potrivit datelor transmise de către reprezentanții DSP Olt, acesta avea diabet zaharat tip II și tensiune arterial. A murit pe 6 octombrie, cauza decesului fiind stopul cardiorespirator, bronhopneumonia și infecția COVID-19.

Un alt deces raportat de către autorități este cel al unui bărbat, de 70 de ani, din mediul rural, acesta fiind internat pe 2 octombrie la Spitalul Slatina. A murit pe 5 octombrie, acesta fiind diagnosticat și cu diabet, obezitate, insuficiență cardiacă congestivă, clasa a III-a.

Cel mai tânăr dintre cei decedați zilele acestea este un bărbat, de 51 de ani, din mediul rural. Acesta a ajuns la spital pe 30 septembrie, iar pe 5 octombrie a fost confirmat cu virusul SARS-COv2.  Ca și boli asociate, bărbatul avea ciroza hepatica și varice esofagiene. A murit pe 5 octombrie, cauza decesului fiind: stopul cardiorespirator, bronhopneumonie și infecție COVID-19.

Decesul al 72-lea este cel al unui bărbat, de 75 de ani, din mediul urban. Acesta a fost internat pe 15 septembrie la Spitalul Municipal Caracal, când a și fost confirmat cu COVID-19. Olteanul avea diabet zaharat tip II și AVC ischemic. S-a stins pe 7 octombrie, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, infecție COVID-19.

Ultimul deces raportat joi, 8 octombrie, este cel al unui bărbat, de 64 de ani, din mediul rural, care a fost internat pe 28 septembrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina. A fost confirmat pozitiv cu COVID-19 pe 6 octombrie, când a și fost transferat la Spitalul Caracal. Avea și alte boli, precum : ciroză hepatica decompensată, encefalopatie hepatică, sindrom hepato-renal și obezitate. A murit pe 7 octombrie.

De la izbucnirea epidemie de coronavirus, în județul Olt au murit 73 de persoane.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi, 8 octombrie, 56 de cazuri COVID-19 pentru județul Olt, numărul infectărilor urcând la 2.102.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 18 olteni au primit vestea că nu au scăpat de virusul SARS-COV2.