Contrabandiști de tutun din Olt, puși sub control judiciar

0
617

Șapte contrabandiști de tutun au fost puși sub control judiciar, marți, de procurorii caracaleni după perchezițiile efectuate, luna trecută, la mai multe adrese din Rotunda, de unde oamenii legii au ridicat peste 1,2 tone de tutun și două aparate de mărunțit tutunul.

De audieri și și administrarea probelor s-au ocupat polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

„În urma audierilor și administrării probatoriului în cauză, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal șapte persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri , fapte prevăzute și pedepsite de Codul Fiscal . Marți, 6 octombrie 2020, împotriva celor șapte a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliției Județean Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

În fapt, persoanele sunt bănuite că ar fi cultivat și achiziționat tutun foi, pe care l-ar fi procesat la domiciliu, în afara cadrului legal. Ulterior, tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat.

În urma unor percheziții efectuate în urmă cu aproape o lună în această cauză, polițiștii au ridicat 226 de kilograme tutun mărunțit,  peste 1.000 de kilograme de tutun foi și două aparate de mărunțit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 101.000 lei.