Gheorghiță Brînaru: „Vin la Primăria Scornicești să muncesc! Cu o echipă de profesioniști, nu cu un grup de interese!”

0
1196
La sfârșitul unei campanii electorale în care a intrat cu toată încrederea că va câștiga, cu CV-ul la vedere, cu o platformă electorală conturată pe toate aspectele administrativ-urbane, cu o echipă de consilieri locali formată din ingineri, juriști, economiști, medici, cadre didactice, antreprenori, George Brînaru, candidatul PSD la Primăria Scornicești, a acceptat o discuţie cu cărțile pe masă, vizavi de subiectele sensibile ale acestei curse politice din care este convins că va ieși învingător, bazându-se pe capacitatea de analiză a concetățenilor săi.
1. Ce v-a determinat să candidați pentru funcția de primar al orașului Scornicești? 
Scornicești este un oraș în care vreau să rămânem acasă. Candidez la funcția de primar deoarece actuala conducere a Primăriei (PNL) și-a uitat scopul, acela de a le oferi locuitorilor orașului Scornicești servicii publice de calitate la prețuri corecte.
Este timpul să reconstruim orașul Scornicești! Este timpul să oferim locuitorilor siguranța unui trai mai bun, este timpul să recâștigăm respectul și poziția acestui oraș pe harta județului Olt și a țării!
2. Aveți o platformă electorală foarte bine structurată și foarte bine prezentată. O spun și competitorii.
Pot spune că, da, am o altă viziune. Cred că primarul și echipa lui administrativă trebuie să asigure echilibru și să răspundă tuturor cerințelor pe care le au cetățenii.
Platforma este conturată pe priorități, în jurul următoarelor probleme: proiecte realiste de infrastructură, reformarea serviciilor de utilități publice și extinderea rețelelor de utilități, atragerea de investitori și crearea de locuri de muncă, renașterea vieții sociale a orașului Scornicești prin organizarea de evenimente publice, muzicale, sportive, culturale, prin dezvoltarea posibilităților de agrement și timp liber, amenajarea de zone verzi, parcuri, piste pentru bicicliști, gestionarea aspectelor de mediu, sprijinirea educației și alte numeroase măsuri punctuale privind infrastructura localității, satelor, sprijin pentru tineri și vârstnici, servicii administrative specifice.
3. Mai cred locuitorii în șansa de dezvoltare a orașului? 
Nu. Oamenii s-au săturat. La începutul campaniei auzeam zi de zi: „în ultimii 8 ani nu s-a făcut nimic în acest oraș”. Și așa este. Oamenii sunt nemulțumiți, resemnați și nu mai cred în șansa de dezvoltare a orașului.
Uneori mă întreabă pe mine, de parcă eu aș fi fost primar sau viceprimar, pentru că până acum nu a stat nimeni de vorba cu ei, și este foarte greu să le răspunzi mai ales când lucrurile nu depind de tine. Și eu locuiesc în Scornicești și am fost nevoit sa îndur atâția ani indiferența și incompetența administrației liberale.
4. Sunt voci care susţin că dumneavoastră veți câștiga.
Este evident ca locuitorii orașului Scornicești vor schimbare. Oamenii ne-au primit cu interes și ne-au spus, cei mai mulți dintre ei, că suntem cei pe care îi susțin pentru Primăria Scornicești. Am primit mesajul de susținere cu responsabilitate și vreau să le mulțumesc tuturor că au încredere în mine și în echipa mea. Toți își doresc pentru Scornicești proiecte realiste, iar PSD este garanția schimbării în bine. PSD a fost întotdeauna aproape de oameni. Locuitorii orașului Scornicești își doresc un mandat nou, cu un primar nou, cu o echipă nouă!
5. De ce Gheorghiță Brînaru primar PSD pentru Scornicești? 
Sunt un om loial comunității și crezului de a reconstrui orașul. Sunt un om serios, de cuvânt, voi fi un primar de cuvânt. Vin la Primǎria Scornicești sǎ muncesc! Cu o echipǎ de profesioniști, nu cu un grup de interese! PSD este o echipă determinată și performantă! Nu putem compara vreodată multitudinea de miniștri, de secretari de stat, de șefi de instituții pe care a dat-o PSD cu ce au dat alte partide.
6. Cum va fi primarul Gheorghiță Brînaru?
Voi răspunde personal la întrebări, voi dialoga permanent cu oamenii față-n față pe stradă, voi fi deschis și transparent. Locul meu ca primar va fi în șantiere, în întâlniri de dezvoltare urbană, în fața cetățenilor, în școli etc. Trebuie să trecem la treabă, să aducem bani, implementând proiecte de care orașul acesta are nevoie! Vreau să las ceva în urma mea.
Contracandidații vor înțelege că voi fi primarul pe care și ei îl vor vota data viitoare.
7. În campanie, candidații promit multe. Sunteți sigur ca vă veți putea onora promisiunile?
Fără îndoială! Visez platforma pe care o prezint cetățenilor. M-am gândit luni de zile cum să fac fiecare lucru. Să fiu sigur că pot să fac. Nu vin doar cu promisiuni. Este clar pentru toată lumea că există o doză mare de dezamăgire printre oameni și nu este cazul să o adâncim.
8. Cum a fost campania electorală? 
În mare parte, a fost o campanie civilizată. De trei zile se simte disperarea și debusolarea contracandidaților. Sunt conștienți de faptul că cetățenii vor schimbare și încearcă prin toate mijloacele să țină orașul captiv unui grup de interese. Atât eu, cât și echipa mea suntem permanent urmăriți, supravegheați video, înregistrați audio. Contracandidații fac tot posibilul să împiedice acțiunile mele din teren, să monitorizeze discuțiile cu cetățenii. Atunci când ești bun nu recurgi la astfel de metode. Vreau doar să le amintesc adversarilor mei o vorbă din popor care spune: „De ce ți-e frică nu scapi!”
9. Se tot vehiculează „alianțe” în lupta pentru Primăria Scornicești. Ce ne puteți spune?
Disperarea de a „nu pierde orașul din mână” face ca unii dintre contracandidații mei să se alieze. Dar dacă sunt mai mulți la număr nu înseamnă că sunt și mai puternici. Așa cum îi cunosc eu pe locuitorii orașului Scornicești sunt sigur că aceștia cred în puterea faptelor, nu în puterea unui grup de oameni, uniți de interese de tot felul.
Spre deosebire de contracandidații mei aliați din interes, eu am cei mai puternici aliați! Tinerii. Sunt inteligenți, au abilitatea să se informeze corect și rapid, sunt conectați la realitățile lumii în care trăiesc și, mai ales, știu ce vor de la viață: SIGURANȚA UNUI TRAI MAI BUN! Sunt convins că experiența și tinerețea puse laolaltă vor duce Scorniceștiul pe primul loc!
10. Spuneți-ne un motiv pentru care oamenii ar trebui să vă voteze duminică. De ce sunteți mai bun decât ceilalți candidați?
Spre deosebire de ceilalți candidați, eu mă bazez pe mine, pe echipa mea de profesioniști și pe sprijinul direct al lui Marius Oprescu, actualul și viitorul președinte al CJ Olt. Pot să vin să spun oamenilor în față aceasta este experiența mea, cu asta m-am ocupat, asta am făcut în viață. Toate prin muncă. Din acest motiv, cred că sunt mai bun decât ceilalți candidați, pentru că vin la primărie să muncesc, sa fac lucruri bune pentru comunitatea în care trăiesc.
Ceilalți candidați au obținut, pe rând, funcția de primar și viceprimar și au demonstrat că nu pot face nimic. Nu au făcut nimic pentru oraș. În Scornicești, în secolul XXI, încă avem zone unde oamenii nu sunt racordați la utilități, iar străzile sunt neasfaltate sau au un strat superficial de pietriș.
Să stai 4 ani în primărie, să nu realizezi nimic și apoi să ai curaj să ceri votul cetățeanului înseamnă lipsă de respect. Contracandidații mei au avut atâția ani să demonstreze locuitorilor că pot face din Scornicești un oraș dezvoltat și modern. Nu trebuia sa pierdem 4 ani ca să întelegem cât de importante sunt dezvoltarea orașului și bunăstarea oamenilor.
Eu, spre deosebire de ei, am ce să le spun locuitorilor, am cu ce să mă prezint, am un proiect viabil, mă bucur de încrederea oamenilor și o să câștig cu fruntea sus! Ei funcționează cam aşa: când își dau seama că pierd, încep și cumpără! Subestimează electoratul! Nu așa se câștigă orașul! Și nici nu se conduce așa!
11. La final, mesajul dumneavoastră pentru cetățeni.
Stimați cetățeni,
Schimbarea în bine a orașului Scornicești depinde de alegerile pe care le veți face duminică, 27 Septembrie, și îsi are rădăcini în fiecare dintre noi! Vă mulțumesc pentru sprijinul moral pe care mi l-ați oferit în această campanie electorală și vă asigur că voi lupta pentru bunăstarea dumneavoastră și pentru dezvoltarea orașului Scornicești! Promit că voi fi ferm și transparent! Împreună vom câștiga! Victoria va fi a noastră, a tuturor locuitorilor orașului Scornicești!

Realizat la comanda Partidului Social Democrat – Organizația Județeană Olt, executat de Tipografia PRODCOM Tg. Jiu, tiraj 510 bucăți pe zi, cod mandatar 21200019.