FOTO. Opt pacienți de la Azilul Spineni, confirmați cu COVID-19, au așteptat ore în șir în curtea Spitalului Slatina

0
604

Mai mulți pacienți de la Centrul de îngrijire și asistență Spineni, confirmați cu COVID-19, au așteptat, miercuri, 16 septembrie, ore în șir în curtea Spitalului Slatina pentru a fi evoluați de către medici. Autoritățile au decis ca toți asistații din Azilul de la Spineni să ajungă în unitățile medicale din județ, adică la Spitalul Slatina sau la Spitalul Municipal Caracal, pentru a fi evaluați de către medici. Însă lucrurile stabilite în cadrul unor ședințe nu au bătut cu realitate, pentru că unitățile medicale care tratează pacienții COVID-19 din județ au evitat să interneze bolnavii aduși de la Spineni.

După ore în șir de stat în curtea Spitalului Slatina, ambulanțierii, care sunt echipați în combinezoare, au reacționat, arătând chinul la care au fost supuși pacienții, mulți dintre ei cu handicap.

„E strigător la cer, de două ore stăm aici, la ora 11,00 am ajuns aici (n.r. – era, însă, deja ora 15,00). Spitalul Slatina nu-i primeşte, Spitalul Caracal nu-i primeşte, noi stăm aici ca proştii… Vrem să audă domnul Raed Arafat, să vină să rezolve aici situaţia, că nu se mai poate. Aşteptăm să vedem unde o să-i ducem, sunt bolnavi cu handicap, oligofreni, făcuţi pe ei, nu se poate aşa ceva! Asta nu e normal. Ia uitaţi cum suntem, de nu ştiu câte ore! Avem şi noi nevoi, suntem oameni, nu?! Nu se poate, trăim într-o ţară… E al doilea rând de pacienţi. Ceilalţi sunt la Caracal, nici nu i-a internat, că de-aia nici nu ni-i mai primeşte pe ăştia. E al doilea transport şi mai urmează încă unul. Sunt 46 de pacienţi”, a declarat un ambulanțier pentru Adevărul Slatina.

În cele din urmă, cei opt pacienți au fost trimiși la Spitalul Caracal, Spitalul Slatina neavând spaţii speciale pentru bolnavii psihic.

Numărul testelor pozitive din Centrul de la Spineni a ajuns la 77, din care 44 sunt în rândul asistaţilor, iar 33 sunt angajați.