Poștașul care a înscenat jaful de la Balș, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare

0
356

Judecătoria Balș l-a condamnat pe poştaşul Ilie Dobre de la Oficiul Poştal Balş care, împreună cu alţi trei bărbaţi, au înscenat jaful maşinii de poştă din parcarea Poştei Balş, din care au furat o geantă în care erau 205.000 lei, la trei ani şi șase luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Decizia nu este definitivă și a fost atacată de către inculpat la Curtea de Apel Craiova.

Complicii poștașului au fost primii condamnați de judecătorii bălşeni, la sfârşitul lunii martie 2020.

Astfel, Marius Motoi, Florin Fieraru și Ion Mirea, toți din municipiul Slatina, au primit la sfârşitul lunii martie 2020 pedepse cuprinse între 1 an și 6 luni închisoare și 2 ani, Mirea fiind condamnat la închisoare cu suspendare. Cei trei inculpaţi au fost obligaţi la rândul lor de Judecătoria Balş să plătească Companiei Naţionale Poşta Română, în solidar, suma de 22.847 lei, precum şi dobânda legală de la data de 9 septembrie 2019, când a avut loc jaful mașinii de poștă, până la data plăţii. Decizia instanței și în cazul celor trei nu este definitivă, dosarul fiind pe masa judecătorilor Curții de Apel Craiova.

Jaful de la Balş a avut loc în noaptea de 8 spre 9 septembrie 2019, poştaşul spunând anchetatorilor că a fost agresat şi jefuit de persoane necunoscute, cu feţele acoperite. Atacatorii au luat geanta cu cei peste 200.000 de lei, apoi s-au făcut nevăzuți. Suma de bani furată reprezenta plăţile Oficiului Poștal Balș, printre care şi o parte din pensiile programate la plată.