Certificatul de atestare privind obligaţiile la Fondul pentru mediu va fi eliberat şi comunicat online

0
109
woman is signing contract with business man in background

Începând de marți, 01 septembrie 2020, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va elibera electronic Certificatul de atestare privind obligațiile la Fondul pentru mediu.

Certificatul în format electronic se solicită prin intermediul serviciului „Depunere declarații on-line”, pus la dispoziție pe site-ul instituției, la adresa https://online.afm.ro/. “Digitalizarea este o necesitate ce nu mai poate fi amânată, aceasta fiind una din prioritățile mele, ca președinte al AFM. Internetul a devenit legătura dintre cetățeni și autoritățile publice și îmi doresc ca instituția pe care o reprezint să faciliteze accesul la o administrație publică modernă, care să vină în sprijinul cetățenilor”, a declarat președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Certificatul de atestare se va emite în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data depunerii cererii de eliberare și este valabil 30 de zile de la data emiterii. Certificatul de atestare privind obligațiile la Fondul pentru mediu eliberat online va putea fi consultat pe site-ul AFM timp de 60 de zile de la data emiterii, de către instituțiile abilitate, în baza unui cont de acces deschis la cerere. Documentul astfel emis este valabil fără semnătura persoanelor împuternicite ale Administrației Fondului pentru Mediu și fără ștampila instituției, potrivit legii.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Art. 4, alin. (5) din Legea nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valabilitatea certificatelor privind obligațiile la Fondul pentru mediu eliberate de Administrația Fondului pentru Mediu potrivit Ordinului nr. 594 din 9 iunie 2006 pentru aprobarea Certificatului de atestare privind obligațiile la Fondul pentru mediu, cu modificările și completările ulterioare, se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări, au transmis reprezentanții AFM.