Slatina: a început înlăturarea afișelor electorale din spațiile publice

0
650

De mai bine de o lună, panourile publicitare stradale din oraș l-au înfățișat pe candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Slatinei, singur sau însoțit de Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt. Joi, fiind ultima zi în care bannerele mai puteau fi afișate în spatiile publice, echipele primăriei au trecut la treabă, înlăturând afișele de pe raza municipiului. De mâine, candidaţii vor avea voie să amplaseze afişe doar în locuri special amenajate, respectând dimensiunea standard impusă de lege.

Începând de joi noapte, partidele politice intră oficial în campanie electorală, iar noile materiale de propagandă trebuie să se ralieze conform legii 33/2007, astfel că orice afiş electoral trebuie să aibă o dimensiune standard, adică cel mult o latură trebuie să aibă 35 cm şi cealaltă 50 cm, iar aceste afişe vor putea fi puse doar în locuri speciale.
Legea nu interzice candidaţilor să-şi pună afişele electorale înaintea campaniei, iar pentru cei mai mulţi perioada pre-campaniei este cea în care investesc cei mai mulţi bani, timp şi imaginaţie.