Scandal la Biroul de Poștă ce funcționează în clădirea Comrem. Angajații se tem să mai meargă la muncă din cauza focarului COVID-19

0
843

Lucrurile par să scape de sub control în focarul COVID-19 ce a izbucnit în Birourile Poștei ce funcționează în clădirea Comrem din Slatina. Dacă săptămâna trecută erau confirmați șase angajați ai acestui serviciu ce se ocupă de activitatea Poștei din mediul rural, alți trei salariați au primit, zilele trecute, rezultate pozitive la virusul SARS-COV2. În total, în acest focar sunt 12 cazuri, pentru că s-au infectat și trei „contacți” din familiile celor care s-au îmbolnăvit la birou.

Oamenii sunt revoltați și speriați, iar mulți refuză să se întoarcă la muncă de teamă să nu se infecteze. Colegii celor care au fost deja confirmați cu virusul nu înțeleg de ce DSP Olt nu a dispus testarea, în contextul în care focarul se extinde.

„În ultima săptămână au mai fost confirmați încă trei angajați, pentru că inițial au fost șase. Plus că mai sunt încă trei cazuri din familie. În total, sunt 12 cazuri în focarul de la Biroul de Poștă Slatina care se ocupă de zona rurală. Sunt mai multe birouri care funcționează în clădirea Comrem. Au venit cei de la DSP Olt, săptămâna trecută, joi, au făcut dezinfecție, au dat amenzi, însă nu a dispus testarea niciunui angajat, nici măcar a contacților, nu s-a făcut anchetă epidemiologică. De la o săptămână la alta tot apar cazuri. Este focar de infecție aici. În alte părți s-a dispus închiderea birourilor, s-a testat toată lume, la noi nu s-a procedat așa. Măcar o testare rapidă să facă, ne temem pentru viața noastră. Ne este frică să mai mergem la birou. Mulți angajați stau acasă în medical. Din lipsă de personal, unii dintre salariați au fost chemați de acasă. Este o situație tensionată, am chemat directorul care spune că el a făcut tot ce se poate”, a spus un angajat nemulțumit.

Surse din cadrul DSP Olt au confirmat că în acest focar sunt 12 cazuri înregistrate.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, vineri, 21 august, 28 de cazuri noi pentru județul Olt, numărul infectărilor ajungând la 1.150.