Un bătrân din Scornicești a murit la Spitalul Slatina. Luase virusul SARS-COV2 și avea boli asociate

0
655

Un bătrân, de 86 de ani, a murit la Spitalul Județean de Urgență Slatina, acesta fiind confirmat și cu virusul SARS-COV2. Este cel de al 34-lea deces din Olt.

Bătrânul, care locuia în Scornicești, a fost internat pe 14 august la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pe Secția de Anestezie Terapie Intensivă, pe 15 august fiind confirmat cu COVID-19. A murit pe 19 august din cauza unui stop cardiorespirator și a complicațiilor date de infecția cu virusul SARS-COv2.

Potrivit datelor transmise de DSP Olt, bărbatul din Scornicești avea și alte boli asociate, precum: infarct miocardic acut fără supradenivelare de segment ST, HTA grad III, Tahicardie sinusală, insuficiență cardiacă congestivă clasa IV, insuficiență mitrală moderată, stenoză aortică moderată, boala cronică rinichi, sindrom anemic, insuficiență respiratorie protejată mecanic.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi, 20 august, 21 de cazuri noi pentru județul Olt, numărul infectărilor ajungând la 1.122. Din cele 21 infectări raportate în ultimele 24 de ore, șase sunt la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci. În total, la unitatea medicală din Schitu sunt 75 de cazuri confirmate, din care 20 de angajați, iar 55 pacienți.

Situația epidemiologică transmisă de către DSP Olt:

  • 978 cazuri externate din care 658 vindecate, 192 la cerere, 128 au refuzat internarea.
  • 111 persoane sunt internate în unitățile medicale din județ.
  • 10 olteni sunt la Terapie Intensivă;
  • 7.754 persoane au fost testate.