Olt: CNI va finanța construirea a trei săli de sport

0
621

CNI va finanța construirea a încă trei săli de sport din județul Olt, valoare investițiilor ridicându-se la circa 21 milioane lei.
Balș, Studina și Urzica sunt localitățile oltene în care se vor ridica cele trei săli de sport moderne capabile să ofere elevilor cele mai bune condiții de efectuare a orelor de educație fizică și sport.
Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion ȘTEFAN, a semnat protocoalele de predare-primire a amplasamentelor aferente unor obiective de investiții care vizează reabilitări de drumuri, restaurare clădiri de patrimoniu, sedii ale unităților de învățământ superior de stat, construire cămine studențești, sedii de primării ori săli de sport școlare.
Investițiile se vor realiza prin Programul național de construcții de interes public sau social (#PNCIPS), derulat de Compania Națională de Investiții, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (#MLPDA).
Sunt vizate următoarele investiții la nivelul județului Olt:
– Proiect tip – Sală de sport cu tribună 180 de locuri în Balș
– Proiect pilot – Construire sală de sport școlară, în comuna Urzica și comuna Studina
Valoarea proiectelor sălilor de sport școlare se ridică la 6,55 milioane lei fiecare, în timp ce sala de sport din Balș, ce se va ridica pe str. Nicolae Bălcescu, nr.2B, va avea o valoare de 7,704 milioane lei.