FOTO. Fenomenul deșertificării, combătut cu sute de hectare de pădure, la Urzica. Ce spune ministrul Mediului

0
391

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a postat pe pagina sa de socializare imagini de pe raza localității Urzica. Acesta a publicat imagini din 2006 cu un teren arid, pe care s-au plantat sute de copaci, în încercarea de a stopa fenomenul deșertificării.

Locul pare cu totul schimbat, în cei 14 ani de la campania de împădurire, zona devenind verde.

„Pentru mulți, Urzica poate este o localitate necunoscută. Pentru noi, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, este un loc în care, de peste 14 ani, investim într-o idee care să schimbe viața tuturor celor peste 2.000 de locuitori de acolo. Urzica a fost în 2006 unul din punctele de pe harta României cu ZERO pădure. Să trăiești într-o zonă călduroasă a țării, cu terenuri nisipoase și fără nici măcar o oază de umbră și verdeață pare cel puțin o condamnare pe viață la desert”, scrie Alexe pe pagina de socializare.

Așa a ajuns comuna Urzica să aibă peste 324 de hectare de pădure.

„13 la sută din suprafața comunei Urzica este pădure. Mai exact, peste 324 de ha de păduri de salcâm, gladiță, plop alb, corcoduș, ulm, dud și stejar. Pe lângă sutele de hectare de pădure plantată de la ZERO, Urzica mai are astăzi și perdele forestiere de protecție pe o suprafață de 42 de hectare. Vestea bună este că nu ne oprim aici: în toamna acestui an vom planta o altă pădure de 19 ha în cadrul campaniei #OPadureCatOTara. Chiar dacă, la început, ideea de „a ataca” deșertul cu pădure a părut cel puțin imposibilă, motivația noastră și a silvicultorilor noștri de a da sensul verde al comunității din Urzica s-a împlinit!”, a adăugat oficialul.