Consilierii liberali cer Primăriei Slatina scutirea impozitului pe clădiri pentru firme

1
281

Consilierii PNL cer Primăriei Slatina facilități fiscale pentru firmele afectate de criza sanitară. Astfel, liberalii au depus un proiect de hotărâre pentru contribuabilii care plătesc impozite pe clădiri.

„Dat fiind că starea de urgență a generat o serie de neajunsuri populației încercăm pe cât posibil, prin măsuri sociale, să venim în sprijinul oamenilor. Astfel, consilierii liberali din legislativul local și-au îndreptat atenția spre impactul pe care întreruperea activității sau chiar sistarea acesteia ca urmare a declarării stării de urgență l-a avut asupra agenților economici din Slatina. Drept urmare, astăzi consilierii liberali au depus la Primăria Slatina spre analiză și dezbatere o propunere de proiect prin care se urmărește acordarea de facilități fiscale aferente perioadei stării de urgență pentru contribuabilii plătitori ai impozitului pe clădiri”, a precizat președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

Liberalii olteni își doresc reducerea cu 50 la sută a impozitului pe clădiri datorat de firmele care au întrerupt parțial activitatea pe perioada stării de urgență și reducerea sută la sută a impozitului pe clădiri datorat de către persoanele juridice care au sistat în totalitate activitatea în perioada menționată.

,,Propunerea se adresează și persoanelor fizice care au în proprietate clădiri nerezidențiale date în folosință în scop economic, dacă certifică faptul că în perioada stării de urgență au redus costul chiriei percepute sau nu au perceput chirie. În speranța că propunerea PNL va primi sprijinul tuturor colegilor din legislativul local, suntem convinși că această măsură va oferi un sprijin real pentru toți agenții economici din Slatina afectați de efectele pandemiei de coronavirus”, a mai spus Liviu Voiculescu, candidatul PNL la funcția de primar al Slatinei.

 

1 COMENTARIU

  1. Praf in ochi ! EXEMPLU : La un impozit de 1200 lei pe an, aferent unui spatiu comercial (magazin, restaurant, etc.), impozitul lunar ar fi de 100 lei. Starea de urgenta a fost instituita pe o perioada de 2 luni, astfel ca reducerea de impozit ar fi de 50 lei/luna, total reducere: 100 lei. Asta este o ABUREALA facuta doar de dragul acumularii unui capital electoral ieftin. DOMNILOR POLITICIENI, SUNTETI PENIBILI !!!

Comentariile sunt închise.