Gonea cu 184 de kilometri pe oră pe drumul Slatina-Pitești

0
786

Mai multe nereguli pe drumurile publice din județ au fost descoperite, sâmbătă, 25 iulie, în urma acțiunii fulger ce a fost desfășurată de polițiștii olteni.

Astfel, mai mulți șoferi au fost depistați conducând cu viteză excesivă pe mai multe șosele din județ. Recordul de sâmbătă aparține unui șofer care a fost prins conducând cu 184 de kilometri pe oră pe o porțiune de drum Slatina-Pirești.

„Un conducător auto a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 65-E 574, pe porțiunea de drum Slatina-Pitești, cu o viteză de 184 de km/h, în afara localității, unde limita de viteză este de 100 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Alți cinci conducători auto au fost depistați pe același drum în timp ce conduceau autoturisme cu viteze cuprinse între 151-168 km/h. Aceștia au fost sancționați contravențional și le-a fost reținut permisul de conducere.

Pe 25 iulie, între orele 15.00-21.00, 56 de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase, au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă, în sistem integrat, pe raza de competență a Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, Secției 8 Poliție Rurală Perieți, Secției 9 Poliție Rurală Scornicești și Secției 12 Poliție Rurală Potcoava.

Un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne a survolat județul Olt în vederea prevenirii și combaterii braconajului piscicol și cinegetic, tăierilor ilegale de arbori din păduri și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos. Totodată acesta a fost folosit și pentru monitorizarea traficul rutier.

Astfel, au fost constatate trei infracțiuni, dintre care una la regimul circulației rutiere și au fost aplicate 163 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 56.855 lei. Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 163 au fost la regimul circulației rutiere, una pentru consum de alcool, 40 la viteză și 96 de altă natură. Polițiștii rutieri au reținut 24 de permise de conducere, unul pentru consum de alcool, 21 pentru depășirea limitei de viteză și două pentru alte abateri. De asemenea au fost retrase trei certificate de înmatriculare.