Șofer de microbuz pe ruta Brebeni-Slatina, prins băut la volan

0
768

Polițiștii olteni au efectuat, joi, 23 iulie, noi controale în trafic, fiind vizat transportul de persoane. Astfel, un șofer pe microbuz, care efectua transport pe ruta Brebeni-Slatina, a fost oprit la control pe strada Drăgănești din Slatina.

Deși răspunde pentru viața a zeci de călători, șoferul conducea băut, aparatul etilotest arătând o concentrație de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Un bărbat, de 58 de ani, în calitate de conducător auto, în timp ce efectua transport de călători pe ruta Brebeni – Slatina, a fost oprit pentru control pe strada Drăgăneşti, din municipiul Slatina. Cu această ocazie, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.305 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Astfel, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea circulația pe drumurile publice, în valoare de 8.945 de lei.

Doar joi dimineață, polițiștii olteni au verificat 27 de mijloace de transport în comun cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

În urma acestor acțiuni au fost depistate o persoană care nu a respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționata contravențional cu avertisment.