Începe procesul celor 15 ambulanțieri de la Substația Corabia, acuzați de furt de motorină

0
422

Magistrații Judecătoriei Corabia au dispus începerea judecății în procesul celor 15 ambulanțieri de la Substația Corabia a Serviciului Județean de Ambulanță Olt, dosarul trecând de camera preliminară.

Instanța de judecată a constatat legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală, cei 15 inculpați fiind cercetați penal pentru delapidare, fals intelectual, în formă continuată, și uz de fals, în formă continuată. Potrivit magistraților, ambulanțierii sunt acuzați de la comiterea unui act material până la 17 acte materiale, corespunzătoare foilor de parcurs din mai multe zile.

Decizia instanței nu este definitivă, iar mai mulți inculpați au făcut contestație.

Procurorii Parchetului Corabia au stabilit că ambulanțierii au furat motorină și făceau economii mergând cu viteză redusă la intervenții.

. „În perioada 2015-2018, inculpații, în calitate de angajați în funcția de conducători auto ai ambulanțelor de la Stația de Ambulanță Corabia, și-au însușit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente. Pentru justificarea cantităților de carburant însușite au întocmit foi de parcurs conținând date ce nu corespund realității”, se arată într-un comunicat remis de procurorii olteni.

Valoarea prejudiciului este însă destul de mică, expertiza stabilind că este vorba de puțin peste 2.500 de lei.

„Valoarea prejudiciului stabilit de expertiză este de 2.513,70 lei, fiind vorba de o perioadă de trei luni în care s-a şi efectuat expertiza tehnică auto în cauză vizavi de sistemele GPS folosite de cele 15 ambulanţe conduse de inculpaţi. Atât a putut stabili expertiza, pentru că datele de pe GPS privesc doar trei luni, atât a avut în evidenţe Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Suma comunicată de SJA este de 2.513,70, este contravaloarea cantităţii de 443,01 litri motorină. În sarcina inculpaţilor s-a reţinut forma continuată a infracţiunii de fals intelectual în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ceea ce înseamnă că perioada avută în vedere cu privire la comiterea acestor infracţiuni este de trei ani, 2015 – 2018, dar făcând referire la datele de pe GPS, suma aceasta este. Nu au mai putut fi comunicate datele cu trei ani în urmă. Valoarea prejudiciului este însă mult mai mare având în vedere forma continuată şi perioada vizată”, mai comunicau la acea vreme procurorii corăbieni.

Serviciul de Ambulanță Județean Olt s-a constituit parte civilă în acest proces.