Service-uri auto din Olt, fără autorizație RAR

0
607

Inspectorii Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC)  ANPC au derulat în ultima lună ample acțiuni de control în întreaga țară în service-urile auto și în cadrul spațiilor aferente showroom-urilor autoturismelor și pieselor auto. Verificați au fost și operatori economici din Olt, unde s-au constatat  nereguli.

Astfel, în cursul acţiunilor de control s-a constatat lipsa totală sau parțială a autorizațiilor de funcționare, iar în unele service-uri nu se acorda garanție pieselor de schimb sau pentru lucrările realizate. Mai mult de atât, reparațiile nu erau efectuate la timp.

S-a constatat lipsa totală sau parțială a autorizațiilor de funcționare, lipsa totală sau parțială a precizărilor cu privire la garanția pieselor de schimb sau a lucrărilor realizate, precum și nerespectarea timpului de remediere al defecțiunilor acoperite de garanție”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Totodată, în mai multe service-uri din Olt prețurile sau tarifele afișate nu corespund cu cele din deviz, în sensul că sunt mai mici decât cele prevăzute în documentele oficiale, nu sunt așezate la loc vizibil sau sunt afișate în mod echivoc, fără a avea toate explicațiile necesare.

Inspectorii au mai descoperit că erau utilizate aparate de măsură fără dovada verificării metrologice. Nu în ultimul rând, organele de control au identificat service-uri care desfășurau activități fără existența autorizației RAR.

Ca urmare a neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat, la nivel național, 318 avertismente şi 309 amenzi contravenţionale în valoare de 1.407.000 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor, fiind oprite definitiv de la comercializare mărfuri neconforme în valoare aproximativă de 49.198 lei.