Pensii uriaşe încasate de directorii fabricilor din Slatina

0
1815

Zece olteni încasează lunar pensii de invidiat. Cea mai mare pensie la nivelul județului Olt, din sistemul public de asigurări sociale, se ridică la aproximativ 11.000 RON.

  Conform informațiilor furnizate de reprezentanţii Casei Județene de Pensii (CJP) Olt, la solicitarea Gazeta Oltului, cea mai mare pensie a unui fost angajat care a cotizat la fondul de pensii de stat este de 10.874 RON. Persoana în cauză a lucrat ani mulți într-o unitate de pe platforma industrială a municipiului Slatina, având funcţie de conducere şi un salariu pe măsură. Următoarele locuri sunt ocupate tot de foști directori care au lucrat tot pe platforma industrială a municipiului reşedinţă de județ. Astfel, al doilea pensionar al Oltului, din sistemul public, încasează un venit lunar brut de 9.440 RON.

Cea de-a treia pensie din sistemul public este de 8.872 RON, în timp ce pe locul patru se situează un pensionar care se poate mândri cu o pensie lunară de 8.771 RON. Și următorii olteni din top zece suportă destul de bine statutul de pensionar. A cincea pensie ca mărime este de 8.662 RON. Locul șase în acest clasament este ocupat de un pensionar care încasează un venit lunar brut de 8.505 adică peste 12 pensii minime sociale garantate în plată. Locul șapte în această ierarhie este ocupat de un persoană din Olt care încasează o pensie lunară de 8.082 RON, în timp ce pe locul opt se situează un pensionar care are un venit lunar de 7.806 RON. Locul nouă în acest top este deținut de un oltean cu o pensie de 7.598 RON, în vreme ce poziția a zecea este ocupată de un conjudețean care are o pensie lunară brută de 7.350 RON.