Deputatul Gigel Știrbu, vot pentru legea „Fără penali în funcţii publice”

0
222

Camera Deputaţilor din Parlamentul român a votat în cursul acestei săptămâni legea „Fără penali în funcţii publice”. La vot s-au înregistrat 295 de voturi „pentru” și o singură abținere.
Legea „Fără penali în funcţii publice” a trecut de Camera Deputaților, cu 295 de voturi „pentru” și o abținere, și va merge la Senat, cameră decizională.
Potrivit proiectului votat, Constituția va avea un nou articol, care va interzice accesul în funcții publice a cetățenilor condamnați definitiv pentru infracțiuni săvârșite cu intenție.
Vicepreședintele regional pe regiunea Sud-Vest Oltenia, liberalul Gigel Știrbu, a afirmat că liberalii susţin această propunere.
”Astăzi, am votat în ședința de plen a Camerei Deputaților, propunerea legislativă privind iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României – Fără penali în funcţii publice, al cărei semnatar am fost și eu! Concret, iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”
Practic, nu mai pot accede în funcții în administrația publică locală și în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României, acele persoane care au o condamnare definitivă pentru infracțiuni săvârșite cu intenție la pedepse privative de libertate!
Acum, propunerea va trebui votată de Senat, camera decizională!” a declarat deputatul de Olt.

Florina DINU