Caracal: Dezbatere publică privind problema câinilor fără stăpân!

0
254

Miercuri, 15 iulie, cu începere de la ora 10:00, Primăria Municipiului Caracal va organiza o dezbatere publică privind gestionarea câinilor fără stăpân. Cetățenii orașului sunt invitați să ia parte la acestă întâlnire cu autoritățile locale pentru a găsi împreună o soluție pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.
”Așa cum v-am informat săptămâna trecută, municipalitatea lansează dezbaterea publică privind gestionarea câinilor fără stăpân, miercuri, 15 iulie a.c.
Administrația publică a realizat în 2019 un Studiu de Fezabilitate din care rezultă că amenajarea unui adăpost ar greva bugetul local de o sumă exorbitantă, întreținerea anuală de asemenea, fapt care va pune în pericol viabilitatea acestui proiect.
Având în vedere condițiile mai sus amintite, s-a identificat ca soluție legală, concesionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân.
În speță, la baza documentării s-a ținut cont în primul rând de siguranța populației, pe de o parte, reprezentând interesul general al cetățenilor municipiului nostru și de cealaltă parte respectarea legislației de protecție a animalelor.
Lansăm cetățenilor orașului invitația de a participa la o dezbatere publică pe această temă, pentru ca împreună să alegem soluția cea mai eficientă și acceptată de comunitate pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.” a declarat Anca Ioniță, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Caracal.

Florina DINU