Vlad Filip, de la Minulescu, la Cambridge

0
1432

Vlad Filip a terminat liceul în cadrul Colegiului Național ”Ion Minulescu” din Slatina, avându-l diriginte pe ”șlefuitorul” olimpicilor, Marius Perianu. De mic copil a visat să învețe peste hotare și a muncit 12 ani pentru acest lucru. Prima obțiune pentru facultate fiind universitățile din America, însă, norocul i-a surâs la Cambridge, Anglia. Stăpânește foarte bine limba engleză, iar încrederea în forțele proprii l-au determinat să conteste nota obținută la proba de limbă și literatura română, de la BAC. Astfel, de la 9,20 nota inițială, Vlad Filip a obținut nota maximă după contestație.

Tânărul absolvent de liceu a primit mereu susținerea familiei, ajutându-l foarte mult în procesul său de reușită pe plan educațional. Deși l-ar fi vrut în țară, la o facultate din România, dorința copilului a fost mai puternică decât cea a părinților, și astfel, Vlad este pregătit pentru a începe o nouă etapă din viața sa, în Anglia.
Întrebat ce sfat are pentru tinerii liceeni, Vlad le-a dezvăluit cheia succesului său:
”Tinerii trebuie să știe că sunt capabili de mai mult decât cred ei, să-și urmeze visele deoarece totul este relizabil. Încrederea în tine și foare multă muncă duc la îndeplinirea oricărui vis!” a declarat elevul slătinean care va studia la Cambridge.

Florina DINU