Zeci de olteni confirmați cu COVID-19 au cerut să plece din Spitalul Slatina

0
643

După decizia CCR, persoanele confirmate cu COVID-19 nu mai sunt obligate să rămână în unitățile medicale în care primeau îngrijiri de specialitate. Totodată, măsura izolării la domiciliu sau a carantinării instituţionalizate a fost suspendată temporar pentru toate persoanele, inclusiv oltenilor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 2 iulie.

În urma acestei decizii, 28 de olteni cu teste pozitive la SARS-COV2 au cerut zilele acestea să părăsească Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cei mai mulți nu aveau simptome, se simțeau bine și au solicitat să plece acasă.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Olt, aceștia pleacă din unitatea medicală din Slatina cu un consimțământ semnat și cu recomandările medicului curant.

„Sunt zeci de persoane din județ care au solicitat să părăsească Spitalul Slatina. Pleacă cu un consimțământ semnat, cu recomandările medicului curant, să respecte tratamentele la domiciliu. Părăsesc spitalul cu recomandarea să rămână în izolare. Chiar dacă oamenii știu că nu mai sunt obligați să intre în izolare, ei primesc aceste recomandări”, au precizat reprezentanți din cadrul Prefecturii Olt.