Patroni din Caracal si Scornicești, sancționați drastic de ITM Olt. Vezi motivul

1
421

Patronii a trei societăți din Caracal și Scornicești au fost identificaţi recent de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt că foloseau forţă de muncă fără forme legale de angajare. Cei trei patroni s-au ales cu amenzi în valoare totală de 80.000 de lei.

 Potrivit șefului ITM Olt, inspectorul șef Cristian Ungureanu, cei trei angajatori foloseau patru persoane pentru care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.

Două persoane au fost identificate la o firmă de întreținere și reparații auto din Caracal, amenda în acest caz fiind de 40.000 de lei, o persoană a fost depistată lucrând la negru la o firmă de confecții din Scornicești, sancțiunea aplicată de inspectorii de muncă fiind de 20.000 de lei, în timp ce o persoană muncea fără contract de muncă încheiat în formă scrisă la o firmă de întreținere și reparații auto din Caracal, angajatorul fiind sancționat cu 20.000 de lei.

 De altfel, în luna iunie, inspectorii de muncă au verificat 270 de agenți economici  atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma acestor acțiuni au fost aplicate 197 sancţiuni, din care 11 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 110.500 de lei, şi restul avertismente. Totodată, au fost identificate 360 deficienţe, pentru care s-au dispus tot atâtea măsuri de remediere a acestora.

Măsurile dispuse de inspectorii de muncă au vizat deficiențe referitoare la: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție și neefectuarea controlului medical periodic. Tot în luna iunie, 9 salariați ai unor unități din județ au fost implicați în evenimente de muncă, șase soldate cu incapacitate temporară de muncă și trei mortale.

1 COMENTARIU

  1. Din nefericire Prysmian Slatina Milcov nu se numără printre cei sancționați, la această societate se încalcă frecvent codul muncii dar nu îi verifică nimeni

Comentariile sunt închise.