Vești proaste pentru șoferii olteni. Probleme grave privind reabilitarea Podului Olt

0
995

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, marți, la Slatina că lucrările de reabilitare de la Podul Olt nu pot începe din cauza constructorului italian.

După ce a cerut mai multe amânări, firma italiană a solicitat în instanță rezilierea unilaterală a contractului.

„Din păcate, avem parte de un constructor neserios, care mai întâi a invocate pandemia, Starea de urgență. Au solicitat amânări peste amânări, noi am emis ordinul de începere pentru lucrările adiacente, pentru a putea începe efectiv lucrările la pod. Nu au făcut nimic, le-am emis o factură de penalități de un milion de lei. În acel moment s-au dus în instanță și au cerut rezilierea unilaterală a contractului. Bineînțeles că instanța a dat dreptate Companiei de Drumuri și nu a acceptat solicitarea constructorului. Suntem în recurs, dar mult nu mai rămâne în această situație. Dacă acest constructor nu dorește să se mai achite de obligațiile contractuale, reluăm procedura foarte scurt și semnăm un alt contract cu un constructor care vrea să facă, cu unul serios”, a spus Lucian Bode.

Valoarea estimată, fără TVA, a investiţiei este de 26,35 milioane lei, finanţarea fiind asigurată cu bani de la bugetul de stat.

În ultimii ani tot mai multe gropi au apărut în covorul asfaltic din Podul Olt, acestea fiind cârpite de drumari. La fiecare reparație de acest gen, traficul de la intrarea din Slatina devine un coșmar, pentru că, de regulă, se circulă doar pe sensul care nu este afectat.