Progresul Spartac nu se mai judecă cu CSM Slatina, la TAS

0
179

Progresul Spartac s-a plâns Tribunalului de Arbitraj Sportiv despre faptul că FRF a stabilit meci de baraj pentru promovarea în Liga a II-a. Ca să judece cererea Progresului Spartac, gruparea din capitală ar fi trbeuti să achite 18.000 de franci elvețieni.

Reprezentanții clubului Porgresul Spartac au anunțat pe site-ul oficial că această taxă nu va fi achitată.

„Clubul nostru a făcut apel la TAS împotriva soluției alese de FRF pentru încheierea sezonului, respectiv baraj între primele două clasate. În urma corespondenței purtată până acum între cei implicați și TAS, a fost stabilit un calendar al arbitrajului, cu termen final 17 iulie. De asemenea, au fost stabilite taxele – substanțiale – pentru cele doua părți, iar în cazul în care partea reclamată nu își achită taxa stabilită, aceasta revine în totalitate apelantului, respectiv clubul nostru. Reprezentantul legal al Progresului Spartac a solicitat o reducere a taxei, ținând cont de faptul că este vorba de un club de Liga a III-a, cu un buget limitat, dar și de situația exceptională în care ne găsim legat de criza mondială provocată de virusul COVID-19. Această propunere a fost refuzată categoric de TAS, iar termenul de plată a fost fixat ultimativ pentru 26 iunie, adică mâine. Față de această situație, apreciind și probabilitatea semnificativă a unei decizii nefavorabile a TAS în situația de forță majoră evidentă în care ne găsim, conducerea clubului a decis să nu achite această taxă, implicit retrăgând apelul împotriva deciziei FRF”, spun oficialii clubului Progresul Spartac

În această situație, CSM Slatina va disputa un baraj de promovare, o dublă manșă, cu Progresul Spartac. Primul joc se va disputa pe terenul formației Progresul Spartac.

Cele două formații se află la egalitate de puncte în clasamentul Ligii a III-a, Seria a III-a, fiecare având câte 37 de puncte.