FOTO. Barajul Drăgănești, sufocat de pet-uri

0
402

Cantitățile mari de precipitații din ultima perioadă au făcut ca debitele mai multor râuri să crească, iar tone întregi de deșeuri să fie duse spre zonele mai joase.

După episodul de pe Olteț, barajul de la Drăgănești este sufocat de pet-uri. Tabloul este dezolant, sunt munți de pet-uri multicolore care au fost aduse de ape aici.

„Eu am fost la pescuit și am fost indignat de ce am văzut”, a spus un oltean care a fost șocat de gunoiul ce a ajuns pe maluri.

Directorul de la Garda de Mediu Olt, Gheorghe Neacșa, nu cunoaște situația din zonă, însă a dat asigurări că trimite o echipă la barajul de la Drăgănești.

„Am întrebat la Hidroelectrica care este situația la Drăgănești, dar văd că nu m-au anunțat până la acest moment. Dacă sunt pet-uri acolo, o să trimit echipa să dispună măsuri ca să le ridice. Mergem la Hidroelectrica, pentru că ei răspund acolo, încheiem o notă de constatare și stabilim măsurile de ridicare, pe un termen negociat. Ei trebuie să vină cu un utilaj pe care nu îl au. Îl vor aduce din țară ca să ia toate pet-urile de acolo. Se întâmplă astfel de situații pentru că cetățenii aruncă pet-uri în apă, pe malurile apelor, iar atunci când cresc debitele sunt adunate toate aceste pet-uri. Ele nu vin doar din Olt, ci și din alte județe”, a spus Neacșa.

Viceprimarul cu atribuții de primar din Drăgănești-Olt, Dumitru Ciubuc, a precizat că nu cunoaște situația de la baraj, dar va trimite o echipă la fața locului.