COVID-19, la Spitalul Caracal

0
838

171 de olteni au fost confirmați cu COVID-19, fiind cinci cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore. Ultimul caz confirmat este cel al unei asistente de la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Caracal. Cadrul medical a prezentat simptomatologie ușoară, fiind testat pozitiv.

Testaţi au fost şi contacţii direcţi ai cadrului medical, respectiv patru pacienţi, însă în cazul lor testul COVID-19 a ieşit negativ.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au deschis o ancheta epidemiologică, urmând a fi testat tot personalul care lucrează la Compartimentul Primiri Urgenţe al Spitalului Caracal, dar şi pacienţii care au trecut pe aici în aceste zile.

Celelalte patru cazuri raportate miercuri, 24 iunie, sunt doi medici de la Spitalul Orășenesc Corabia, unul fiind de pe Secţia Neurologie, iar celălalt fiind cadru medical la Substaţia de Ambulanţă Corabia, dar care face gărzi în unitatea medicală din localitatea de la malul Dunării, o infirmieră şi un contact de familie al unui angajat confirmat anterior, respectiv soţul infirmierei de 48 de ani, cea care a decedat duminică, având şi comorbidităţi, şi de la care a izbucnit focarul.

În prezent, alte 23 de probe care au fost prelevate de la contacţi ai pacienţilor confirmaţi în urma cazului de la Corabia sunt în lucru.

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică la nivelul județului Olt se prezintă astfel:
– Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 171;
– Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 118;
– Număr persoane internate confirmate Covid-19: 43;
– Număr persoane izolate la domiciliu: 2436;
– Număr persoane aflate în carantină instituționalizată: 22;
– Număr total de probe recoltate Covid-19 de la începutul pandemiei: 3857;
– Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 10.