Olt: transporturi ilegale de material lemnos

0
247

În aceste weekend, polițiștii olteni au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei, pentru transport ilegal de material lemnos.
Sâmbătă, un bărbat de 31 de ani, din județul Argeș, a fost depistat în trafic, de polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt, în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos. Oamenii legii au constatat faptul că mențiunile din avizul de însoțire nu sunt reale.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice.
De asemenea, cantitatea de 2 metri cubi material lemnos, în valoare de 700 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Drăgănești-Olt.
” se arată într-un comunicat de presă.
Și în ziua următoare, polițiștii au depistat un bărbat, de 41 de ani, în timp ce transporta material lemnos cu o autoutilitară pe Drumul Județean 546, în comuna Dăneasa. În urma verificărilor s-a constatat faptul că lipsește cantitatea de 1,08 metri cubi, față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.” se mai arată în comunicat.

Florina DINU