Bărbați din Argeș, prinși de polițiștii din Olt cu material lemnos, fără acte de proveniență

0
281

Doi bărbați din județul Argeș au fost depistați de polițiștii din Olt în timp ce transportau cu două autoutilitare material lemnos fără a avea acte de proveniență pentru întreaga marfă.   

Polițiștii din cadrul Secției Poliției Rurale Găneasa, au desfășurat miercuri, 17 iunie, o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităților ilegale din domeniul silvic. În urma activităților efectuate, polițiștii au depistat în trafic, pe Drumul Național 64, pe raza comunei Brâncoveni, doi bărbați, de 26 și, respectiv, 31 de ani,  ambii din comuna Berevoiești, județul Argeș, în timp ce transportau cu două autoutilitare material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că există discordanțe între cantitățile precizate în avizele de însoțire și materialul lemnos existent faptic. Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional, pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiecare. De asemenea, polițiștii au confiscat contravaloarea materialului lemnos neidentificat, respectiv 464 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspector principal Alexandra Dicu.

Totodată, Poliția menționează că deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei (după caz) și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora.