MĂSURI ANTI-COVID-19 LA ALRO SLATINA

0
707

Termoscanarea la punctele de acces şi organizarea programului de lucru în ture pentru a reduce interacțiunea dintre angajații din diferite departamente sunt măsuri de siguranţă suplimentare luate de producătorul de aluminiu ALRO Slatina. Totodată, compania a decis extinderea programului de telemuncă  și a introdus pauze suplimentare de odihnă în locuri special amenajate, în care purtarea măştii nu este obligatorie.

Alro unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, a implementat măsuri de siguranță suplimentare și complementare celor introduse la începutul COVID- 19 criza de sănătate.

Accesul la sediul Companiei este permis după ce temperatura corpului personalului este verificată prin intermediul camerelor de luat vederi în zona porților, s-au modificat programele de lucru ale diviziilor pentru a minimiza contactul dintre angajați, a fost implementat un program extins Work From Home și pauze suplimentare de odihnă au fost introduse în locuri special concepute în conformitate cu recomandările și recomandările autorităților, unde purtarea unei măști nu este obligatorie, asigurându-se astfel că personalul poate respira liber pentru a menține un nivel normal de oxigen în corpul său.

Directorul general al ALRO Slatina, Gheorghe Dobra, susţine că protocoalele şi procedurile stricte destinate protejării sănătăţii angajaţilor şi crearea unui mediu de lucru sigur şi-au dovedit eficienţa, atât în prevenirea infectărilor, cât şi în asigurarea continuităţii operaţiunilor.

„Noile măsuri preventive implementate au rolul de a spori nivelul de siguranţă în care ne desfăşurăm activitatea şi de a ne asigura că fiecare dintre noi se întoarce sănătos acasă la cei dragi”, a spus Dobra.

ALRO a implementat protocoale şi proceduri complexe încă de la declanşarea crizei sanitare COVID-19. Toţi angajaţii au primit materiale şi echipamente medicale de protecţie şi au fost instruiţi cum să acţioneze pentru a preveni infectarea cu noul COVID-19.

Zonele fabricii sunt curăţate, igienizate şi dezinfectate în mod regulat, recomandările privind păstrarea distanţei fizice şi a măsurilor de igienă au fost marcate vizual în incinta locaţiilor, au fost montate panouri de plexiglas în anumite zone, iar compania realizează în timp real testări punctuale preventive.

Încă din faza incipientă a crizei sanitare COVID-19, ALRO a făcut simulări privind planurile de urgenţă şi de continuitate a activităţii pentru situaţia în care unul sau mai mulţi angajaţi s-ar infecta cu noul COVID-19, astfel încât operaţiunile să nu fie afectate, iar produsele să fie livrate fără întârzieri. În plus, ALRO are propria brigadă de pompieri, care este complet operaţională în interiorul fabricii sale, cât şi propriul său dispensar medical, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al companiei ALRO.

Până în prezent, ALRO a susținut, de asemenea, eforturile de prevenire și atenuare a efectelor COVID-19, prin donarea a peste 440.000 RON și echipamente de protecție, veste reflectorizante și termo-scanere video către Spitalul Județean de Urgență Slatina, Crucea Roșie Română, Olt și Internațional Asociația Poliției din România, Olt. Mai mult, ALRO a sprijinit și Spitalul București Fundeni cu 30.000 RON pentru achiziționarea de echipamente de testare pentru personalul medical și pacienți.