Sporuri la salariu pentru bugetarii din România!

1
1290

Bugetarii din România au șansa de a primi sporuri de până la 25% în urma unor propuneri legislative. Cine va beneficia de sporuri?

Sporuri la salariu pentru bugetarii din România!

În viitorul apropiat mai mulți bugetari ar putea primi sporuri la salariu, potrivit propunerilor legislative care se află în dezbatere, iar una dintre ele este foarte aproape de adoptare. Cei care vor putea beneficia de aceste sporuri sunt militarii, polițiștii, personalul civil din sistemul de apărare și cei din ordinea publică și securitatea națională, potrivit impact.ro. Propunerile legislative ar urma să acorde sporuri de până la 25% pentru angajații care ocupă o funcție cu acces la informații clasificate din clasa secretă de stat. Această propunere a primit un raport favorabil de la Camera Deputaților.

Pentru a se aplica legea mai are nevoie să fie adoptată în Parlament, semnată de președinte și publicată în Monitoru Oficial. Propunerea legislativă va stabili suma corectă a sporului în funcție de locul de muncă și de certificatul de securitate deținut. De astfel, pentru sporurile acordate va conta și nivelul de secretizare al informațiilor la care are acces persoana respectivă.

Și angajații ANSVSA vor putea beneficia de sporuri la salariu

Angajații din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare care nu au beneficiat de sporuri anul trecut și personalul nou ar putea și ei să beneficieze de sporuri. Acestea vor fi calculate în funcție de salariul de bază. Propunerea legislativă a primit un raport favorabil la Senat, iar asta înseamnă că există șanse mari să fie adoptată în ședința viitoare, mai scriu cei de la impact.ro

Totodată, Legea cu nr.153/2017 i-a discriminat pe unii angajați din cadrul ANSVA, deoarece în momentul de față sporurile salariale nu se pot acorda decât personalului plătit din fonduri publice care au ajuns la nivelul maxim al salariilor de bază, care este prevăzut pentru anul 2022. Așadar, salariații cu venituri mari beneficiază de sporuri, iar cei cu salarii mici nu primesc nici un spor.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.