Un nou deces din cauza COVID-19, în Olt

0
1201

Încă un oltean a murit din cauza COVID-19, cazul fiind anunțat vineri, 12 iunie, de către Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre un bărbat, de 60 de ani, din localitatea Găneasa.

Potrivit datelor oficiale, olteanul avea și alte afecțiuni, acesta suferind de tensiune arterială și a avut un infarct miocardic.

„În dimineața zilei de 12 iunie, la nivelul Spitalului Municipal Caracal a fost înregistrat un deces. În data de 6 iunie, pacientul a fost internat în secția Covid a Spitalului Slatina, unde a fost investigat pentru determinarea infecției cu COVID -19. Data confirmării cu infecția COVID- 19 a fost 7 iunie. Avea comorbidități, precum: HTA primara Gr. III forma cu risc cardivasculară, infarct miocardic cu stent, astm bronșic, sindrom de retentie azotată. În data de 7 iunie, pacientul a fost transferat în Spitalul Suport Caracal, secția de Terapie Intensivă cu diagnosticele: HTA primara Gr. III forma cu risc cardivascular, infarct miocardic cu stent, astm bronșic, sindrom de retentie azotată”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Este cel de al cincilea deces din județul Olt, după ce pe 9 iunie un bărbat, de 54 de ani, a murit la o zi după confirmarea cu virusul SARS-COV2.

Sâmbătă, un bărbat, de 70 de ani, din Piatra-Olt, a murit chiar în curtea Spitalului Slatina, în timp ce se încerca transferul la Spitalul Municipal Caracal. La nivelul județului, autoritățile au mai raportat ca și decese din cauza virusului SARS-COV2 o femeie din Scărișoara și un bărbat din Șerbănești.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului sunt 125 de cazuri confirmate cu COVID-19, și s-au înregistrat cinci decese.