54 de olteni au rămas fără permis. Alcoolul, cea mai mare problemă

0
280

În minivacanța de Rusalii, polițiștii olteni au organizat controale în trafic pe Drumul Național 65, dar și în municipiile Slatina și Caracal.

Potrivit IPJ Olt, cea mai mare problemă o reprezintă conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

„În perioada 5-7 iunie, polițiștii rutieri au constatat opt infracțiuni la regimul rutier, dintre care trei pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au efectuat aproximativ 630 de testări privind conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Au fost reținute 54 de permise de conducere, dintre care 21 pentru conducere sub influența alcoolului”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Totodată, polițiștii au descoperit un minor de 17 ani care conducea fără a deține permis. Proprietarul autoturismului era pasager.

„În timp ce acționau pe raza comunei Traian, polițiștii au oprit în trafic, un tânăr, de 17 ani, din localitate, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. Proprietarul autoturismului, în vârstă de 49 de ani, era pasager al vehiculului în momentul depistării. Acesta a încredințat minorului vehiculul pentru a-l conduce. Cei doi au pus în pericol atât siguranța lor, cât și a celor participanți la trafic. În cauză a fost întocmit dosar penal”, mai spun polițiștii olteni.