Parlamentul a votat dublarea alocațiilor; deputații au respins amânarea până la 1 august

0
249

Miercuri, Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional un proiect de lege de respingere a OUG care prevede amânarea pentru 1 august a dublării alocaţiei de stat pentru copii, în loc de 1 februarie. Au fost 209 de voturi pentru legea de respingere, 3 voturi contra și 6 abțineri.

Dublarea alocațiilor a fost adoptată în decembrie anul trecut cu 179 voturi pentru, 0 împotrivă, 29 de abțineri, în timp ce 3 deputați nu au votat. La începutul acestui an, Guvernul Orban a decis, prin ordonanță, amânarea aplicării legii până la 1 august.

Copiii reprezintă, întotdeauna, o prioritate. Din păcate, doar pentru social-democraţi, cei care, în Camera Deputaților, au respins ordonanța guvernului PNL, care amâna, până la 1 august 2020, dublarea alocațiilor. Să fie clar: banii necesari mării alocaţiei există, iar orice scuză a guvernării liberale nu este constructivă! Această mărire nu ar fi deloc o povară, ci ar ajuta la dinamizarea consumului, care reprezintă un factor primordial în procesul de repornire a economiei. 3.659.845 milioane de copii vor beneficia de alocații dublate. Pentru copiii de la 0 la 2 ani alocația crește de la 300 la 600 de lei/lună, iar pentru cei între 2 și 18 ani, alocația crește de la 150 la 300 de lei/lună. Alocația pentru copiii cu handicap va fi și ea de 600 de lei/lună. Copiii nu trebuie să fie victime ale campaniei electorale a PNL!” a declarat senatorul de Olt, Siminica Mirea.

Și deputatul de Olt, Marius Iancu, a votat pentru dublarea alocațiilor copiilor, adică împotriva  ordonanței Guvernului PNL care amâna până la 1 august creșterea alocațiilor.

Am votat pentru dublarea alocațiilor copiilor, adică împotriva unei alte ordonanțe abuzive a Guvernului PNL care amâna până la 1 august creșterea alocațiilor. Pe lângă faptul că trebuie să ne protejăm copiii și să ajutăm părinții, în această perioadă dificilă, o asemenea măsură este benefică și pentru „Repornirea economiei” românești pentru că acești bani vor merge către consum, achiziționarea de alimente, haine, jucării, cărți și rechizite și alte servicii necesare creșterii și dezvoltării copiilor. Și implicit, banii alocați se vor întoarce la stat prin taxe și impozite. Este o viziune economică sănătoasă, pentru că PSD a demonstrat în ultimii ani, că poate reporni România. Și începem acum, de la copii, de la cei de care trebuie să avem grijă. Bani există. Trebuie numai să îi folosim pentru români, nu pentru interesele unor găști și grupuri care nu țin cu țara și nu vor să investească în viitorul ei!” a precizat Iancu.

Florina DINU