Terasele din Slatina respectă noile reguli

0
345

Odată cu venirea verii, terasele au fost deschise, însă adaptate noilor reguli impuse de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA)  impreuna cu Ministerul Sanatatii si Ministerul Economiei si Comertului. Mesele sunt așezate la o distanță rezonabilă una de cealalta, iar numărul de scaune este unul redus, de regulă 3-4 la o masă. În cazul în care mai multe rude doresc să meargă la terasă pot solicita un număr mai mare de scaune pentru o singură masă.

Oltenii și nu numai care merg la terasă trebuie să-și lase numele și numărul de telefon, pentru a putea fi contactați în cazul apariției unor cazuri de coronavirus. Nu sunt însă cerute datele tuturor clienților care stau la o masă și nu sunt luate date din buletin.

Conform noilor reguli, se interzice transferul meniurilor, solniţelor, olivierelor şi a altor obiecte, de pe o masă pe alta, acestea fiind dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă, iar acolo unde este posibil se vor folosi meniuri de unică folosinţă. În plus, servirea mesei va fi efectuată de personal care va purta mască şi mănuşi, iar mănuşile utilizate la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei. Totodată, se interzice consumul de produse în picioare, pentru a minimiza circulaţia clienţilor în interiorul terasei, iar la mese sunt acceptate maximum patru persoane, cu condiţia respectării unei distanţe de 1,5 metri între ocupanţi, excepţie de la această regulă fiind în cazul membrilor aceleiaşi familii, care au acelaşi domiciliu.

Florina DINU