18 persoane au murit în accidente grave produse pe șoselele din Olt

0
352

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Olt a derulat, în perioada 25 – 31 mai, la nivelul județului o amplă campanie în trafic.

Polițiștii olteni spun că viteza este principala cauză a accidentelor rutiere grave.

„Viteza, indisciplina pietonilor, a bicicliștilor, neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor reprezintă principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Acesta este si motivul pentru care, timp de șapte zile, polițiștii rutieri au derulat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic”, au precizat reprezentanții IPJ Olt.

Polițiștii au constatat 16 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 911 sancțiuni contravenționale, dintre care 441 au fost pentru viteză neregulamentară, 35 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte 9 bicicliștilor, 10 pentru depășire neregulamentară, 17 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, celelalte fiind aplicate pentru alte abateri.

Au fost reținute 115 permise de conducere (dintre care 75 pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 de km/h, iar 17 pentru conducere sub influența alcoolului) și retrase 25 de certificate de înmatriculare.

Potrivit IPJ Olt, la nivel județului Olt, de la începutul anului, până la 31 mai 2020, pe drumurile publice s-au înregistrat 61 de accidente grave (cu 14 mai puține față de aceeași perioadă a anului 2019), soldate cu decesul a 18 persoane și rănirea gravă a altor 53.

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave au fost reprezentate de nerespectarea regimului legal de viteză ( 20 la sută), indisciplina pietonilor (18 la sută din total), respectiv neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii (8 la sută).

Un accident grav a avut loc pe 21 mai, pe Drumul Județean 546A, între Brebeni și Schitu, iar o fată de 19 ani a murit pe loc.

Tânăra era pasageră în mașina condusă de iubitul ei din comuna Șerbănești. Polițiștii olteni spun că băiatul nu a adaptat viteza la carosabilul umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu un cap de pod.