Managerul de la Ambulanța Olt, prima declarație după izbucnirea focarului de COVID-19

1
1439

36 de angajați de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt nu pot veni la muncă, după ce 20 au fost confirmați cu COVID-19, cei mai mulți fiind internați la Spitalul Slatina. Ceilalți au avut rezultate negative la teste, dar trebuie să rămână în izolare două săptămâni. Cea mai afectată a fost tura pe care lucra asistenta din Mioveni, primul caz confirmat de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

Cu o tură „decimate” de boală, managerul de la Serviciul Județean de Urgență Olt, Marinela Prina, a precizat că au fost redistribuite echipaje la Slatina pentru a se putea răspunde în cel mai scurt timp solicitărilor.

„În situația în care 36 de angajați nu se pot prezenta la serviciu, se asigură continuitatea activității medicale de urgență în regim continuu, cu eforturi susținute din partea personalului care efectuează ore suplimentare pentru completarea echipajelor operative. În acest sens au fost redistribuite echipaje de la celelalte substații din județ, pentru a putea răspunde, în cel mai scurt timp, solicitărilor populației din Slatina și localităților arondate. Pe toată perioada de urgență au fost asigurate echipamente de protecție, dezinfectanți și produse de igienă personală. Dispunem în continuare de stocuri suficiente pentru următoarea perioadă”, a spus Prina.

În focarul COVID-19 de la Ambulanța Olt, 20 de angajați au fost confirmați pozitiv, plus alte patru persoane din familiile acestora. Este cel mai mare focar din județ, la fabrica din Caracal fiind confirmate sub 20 de cazuri.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.