FOCARUL COVID-19 de la Ambulanța Olt. O asistentă și-a îmbolnăvit toată familia

0
1555

Atât DSP Olt, cât și Grupul de Comunicare Strategică au anunțat pentru județul Olt 75 de cazuri COVID-19. Astfel, sâmbătă și duminică sunt opt cazuri confirmate, toate în focarul de la Ambulanța Olt, care se extinde de la zi la zi. Potrivit autorităților, la Ambulanța Olt sunt 20 de angajați bolnavi, plus alți trei contacți de familie.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Olt, o asistentă și-a îmbolnăvit familia, atât soțul, jandarm, cât și alți doi membri ai familie au fost depistați pozitiv la COVID-19. Potrivit unor surse este vorba despre cei doi copii ai familiei, care sunt minori. Practic, asistenta s-a infectat la locul de muncă, fiind pe tură cu prima persoană confirmată la Ambulanța Olt, femeia care făcea naveta în Argeș, apoi au ieșit pe rând pozitivi, soțul, jandarm, și cei doi copii.

„De la informarea precedentă referitoare la situaţia epidemiologică din judeţul Olt au fost înregistrate alte opt cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, respectiv: cinci cazuri confirmate pozitiv din cadrul personalului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt; și trei cazuri confirmate pozitiv, contacţi de familie ai unui salariat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt confirmat pozitiv anterior. Ancheta epidemiologică în legătură cu clusterul de infectare COVID-19 de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt continua”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Potrivit autorităților, până astăzi, 24 mai, în judeţul Olt, au fost confirmate 75 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 45 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti.

Totodată, până acum, 28 persoane diagnosticate pozitiv cu infecţia cu Covid-19 se află internate în spital. Au fost înregistrate două decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-COV-2, bărbatul din Șerbănești și femeia de la Scărișoara.

În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 103 de persoane. Alte 1.630 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, pentru judeţul nostru, au fost prelucrate 2.335 de teste Covid-19.