Se reabilitează clădirea Detașamentului de Pompieri Caracal

0
289

Clădirea Detașamentului de Pompieri Caracal va fi reabilitată, vineri, 15 mai, fiind semnat contractul de finanțare, cu o valoare de peste șapte milioane de lei. Termenul de execuție este până în vara anului 2022.

Contractul a fost semnat între directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena BOGHEANU, și colonelul Adrian TĂNASE – Inspectorul Șef 2 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt.

Astfel, se va realiza reabilitarea termică, modernizarea instalațiilor aferente obiectivului și utilizarea surselor regenerabile de energie. S-a prevăzut instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei electrice pentru iluminat, cu panouri solare fotovoltaice si refacerea integrală a instalațiilor electrice de iluminat.

Necesitatea derulării investiției prevăzute în acest proiect se justifică prin nevoia de reducere a consumului de energie primară și a emisiilor de CO2, asigurând totodată îmbunătățirea confortului, sănătății și siguranței personalului care își desfășoară activitatea în clădire, beneficiari direcți ai investiției.

Proiectul cu titlul „Reabilitare termică și energetică Clădire Administrativă 48-106-01 – Detașament de Pompieri Caracal” are o valoarea totală de 7.012.576,84 lei, din care suma solicitată este de 4.234.834,00 lei (910.227,62 euro). Fondurile nerambursabile solicitate provin din bugetul alocat Regiunii Sud-Vest Oltenia prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 ce vizează – Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon; Prioritatea de investitii nr. 3.1 – Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, și în sectorul locuințelor; Operațiunea B – Clădiri Publice.

 

Clădirea din Caracal, din strada Vornicu Ureche nr. 1, are regimul de înălțime P+1E și a fost construită în anul 1979 și are următoarele caracteristici: aria construită la sol 877 (m2); aria construită desfășurată 1.754 (m2); suprafața utilă totală 1.438,45 (m2); aria utilă încălzită 1.571,08 (m2).