Primarul de la Poboru este supărat că unii localnici fură apă din conductă

0
615

Primarul comunei Poboru, Iulian Bărăscu, caută soluții ca toți sătenii să aibă apă pe perioada verii, când consumul crește semificativ. Acesta a făcut drumuri la București pentru a repara pompa de apă ce va funcționa în puțul din spatele primăriei.

„După ce la începutul săptămânii am fost la București pentru a repara pompa de apă, ce va funcționa în puțul din spatele primăriei, astăzi (n. red. – vineri 15 mai) am reușit să montăm și panoul de comandă al grupului de pompare, după care am distribuit apă la robinetul dumneavoastră. Am verificat la cele mai îndepărtate gospodării și am constatat că este și presiune destul de bună. Din acest moment vom distribui apă de la ambele gospodării din centrul comunei pe toată perioada de vară când consumul este mare”, a scris primarul pe Facebook.

Acesta și-ar dori ca sătenii să-și achite facturile, urmând ca toți cei care fură apă din conductă să fie descoperiți, debranșați și puși să plătească.

„Luni dimineață va sosi de la Tg. Mureș o echipă de specialiști care va repara bazinul de apă din satul Cornățelu, unde după aceea nici în această zonă a comunei noastre nu vor mai fi probleme cu apa. Noi ne-am făcut și ne facem datoria, rămâne ca și unii consumatori să-și achite facturile la apă. O să-i descoperim si să luăm măsurile necesare cu cei care, din păcate, fură apă din conductă. Cât de curând, unii vor fi debranșați și sancționați, conform contractului, pentru că așa nu se mai poate. Nu vă spun decât că doar reparațiile la bazinul din satul CORNĂȚELU ne costă 4.800 de euro”, a adăugat Bărăscu.