343 de persoane sunt în carantină instituționalizată, în județ

0
257

Potrivit datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, până vineri, 15 mai, în judeţul Olt, au fost confirmate 53 de persoane infectate cu virusul Covid-19.

Din fericire, 35 de olteni au scăpat de virus și au fost externați din unitățile medicale, însă 16 persoane infectate cu Covid-19 primesc în continuare tratament de specialitate în spitale.

Potrivit Prefecturii Olt, 343 de olteni se află în continuare în carantină instituționalizată.

„În județul Olt, în carantină instituționalizată sunt 343 de persoane. Alte 110 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, pentru județul nostru, au fost prelucrate 2.054 de teste Covid-19”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Oltenii care se întorc din străinătate vor intra în izolare în locuință, împreună cu familia. Cei care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru această măsură sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, pot opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități.

Persoanele care nu respectă măsurile de carantină sau izolare la domiciliu vor fi introduse în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile și obligate să suporte contravaloarea cazării și hrănirii pe perioada carantinei instituționalizate.

De asemenea, persoanele aflate în carantină instituționalizată la data de 15 mai, rămân în carantină în spațiile respective până la încheierea perioadei de 14 zile.