65 de medici asigură gărzile în cele zece centre de permanență din județ

0
500

Activitatea în cele zece centre de permanență din județ nu a fost întreruptă pe perioada Stării de urgență. Astfel, centrele de la Bobicești, Baldovinești, Brastavățu, Crâmpoia, Dobroteasa, Osica de Sus, Mihăiești, Strejești, Vișina și Vlădila au deservit populația din aceste zone, preluând urgențele. Conform Casei de Asigurări de Sănătate Olt, 65 de medici lucrează în aceste centre și asigură gărzile.

Cei mai mulţi doctori lucrează în Centrul de permanenţă de la Dobroteasa, care deserveşte localităţile Dobroteasa, Verguleasa, Vultureşti, Vitomireşti, Făgeţelu, Sâmbureşti, Leleasca şi Topana. Nouă doctori asigură permanenţa aici, coordonator fiind medicul Constantina Negru.

„Sunt deschise, se asigură permanența. Oamenii pot merge pentru îngrijiri de urgență. Nu au fost probleme pe perioada Stării de urgență”, au spus reprezentanții CAS Olt.

Centrele de permanenţă sunt unităţi sanitare care asigură continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă pentru pacienţii din zonele arondate, după terminarea programului de lucru din cabinetele de medicină de familie, de sărbători legale şi în zilele de sâmbată şi duminică. În aceste zile, precum şi în cele declarate libere de către Guvernul României, garda începe de la ora 8.00 şi durează 24 de ore.