Dezastru ecologic la Drăghiceni

0
10827

În atenția Ministerului Mediului și Apelor                                                                          Prefectului de Olt                                                                                                        Poliției Județului Olt

Comuna Drăghiceni este înzestrată de Dumnezeu cu multe izvoare de suprafață care delimitează localitatea pe o întindere de peste 5 km. de drumul național Caracal spre Craiova și care au creat o salbă de lacuri (bălți).

De-a lungul anilor aici s-au dezvoltat bazine piscicole și surse principale pentru efectuarea de irigații.
Cele trei diguri care pun stăvilă apelor sunt făcute cu ani în urmă în satele Liiceni, Drăghiceni și Grozăvești.

De 10 ani se întâmplă un lucru care afectează grav mediul și fauna sub privirile indiferente, pot zice criminale, ale Agenției de Mediu Olt, Gărzii de Mediu Olt, Apelor Române Olt, Poliției locale și, nu în ultimul rând, al Prefecturii Olt.

S-a dispus, pe surse, de către Apele Române Olt să sece aceste bălți în vederea efectuării unor lucrări de reparații la diguri.
Numai că, niciodată, aceste lucrări nu se fac sau se fac superficial doar pentru încasarea unor sume enorme de către unele societăți comerciale.
Nimeni n-a fost interesat, poliție, Curte de Conturi, Primărie locală, de ce banii s-au cheltuit aiurea și uneori nejustificat.

De o lună și ceva, când fermierii locali și localnicii aveau nevoie de apă pentru irigații, s-a declanșat sexarea bălții ”Mărioara” din satul Drăghiceni. Aici cuibăreau tot felul de păsări, lebede, rațe, lișite, etc.Este o priveliște tristă și criminală să vezi o baltăfrumoasă, plina de viață, goală cu pește, mai ales puiet, care se sufocă sub razele soarelui și indiferenței autorităților județene. Nimeni nu intervine, oamenii locului sunt uluiți, indignați că nimeni nu vede și nu ia atitudine față de acest mod criminal de a rezolva o problema ecologică.

Tragem, poate cam târziu, un semnal de alarmă în speranța că vinovații vor fi trași la răspundere și problema va fi în atenția organelor noastre de control și aplicarea legii.

Pavel Calciu